divendres, 3 de juny del 2011

Comuniació no verbal : Sabies què...?


Sabíeu que existeix una forma de transmissió d’informació encara més potent i fiable que la oral, és a dir, aquella que transmetem amb paraules?

Doncs així és. Aquesta forma de transmissió d’informació és l’anomenada “comunicació no verbal”, què és tot allò que no es diu amb paraules, sinó amb els gestos, la postura corporal, l’expressió facial i el to de veu, entre d’altres.

Hi ha estudis que avalen que el 93% del llenguatge és comunicació no verbal (un 20-30% amb el to i un 60-80% gestos, expressions facials, mirades, etc.) , mentre que les paraules només representen el 7%.

Per tant, queda clar que l’expressió involuntària del nostre cos ens delata i que si salpiquéssim interpretar aquestes senyals sabríem gairebé al 100% allò que pensen els altres independentment del que ens estan dient amb paraules, ja que recordem que l’ésser humà té la capacitat d’enganyar, mentir i ocultar informació als altres.

Aquí us mostro el vídeo comple que vam veure a classe titulat "Lenguaje Corporal" del programa Redes. Espero que us agradi!







Per últim, m'agradaria recomanar-vos un llibre molt interessant que vaig llegir ara fa un parell d'anys titulat "La comunicació no verbal" de l'autora Flora Davis, que tracta tot aquest tema des d'una vessant psicològica, antropològica i etològica.

En ell, l'autora no només estableix un inventari de les tècniques emprades pels investigadors d'aquests sectors, sinó que proporciona nombrosos exemples de cóm aquest llenguatge silenciós influeix en les nostres vides diàries.

Espero que us agradi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada